Међународна кружна ауто-трка за викенд у Залужанима

Г.С.
Међународна кружна ауто-трка за викенд у Залужанима

БАЊАЛУКА - Ауто-клуб “Crankshaft” из Бањалуке, у сарадњи са САКСРС, организује међународну кружну ауто-трку од 21. до 23. јуна 2024. године на Аутодрому Залужани код Бањалуке.

Према ријечима спортског директора за кружне ауто-трке Спортског ауто-картинга Републике Српске (САКСРС) Ранка Шункића, возачи из земље и окружења возиће трке у суботу и недјељу за отворена првенства Србије и Републике Српске.

- Очекује нас укупно десет трка током такмичарског викенда, с почетком у петак у 13 часова, када се возе први тренинзи на стази - казао је он.

Шункић је истакао да је улаз на стазу симболичних пет КМ, на два улаза и то код Центра за обуку МУП РС и код језера Боми.

Програм трке, како додаје, почиње 21. јуна од 13 часова те до 16 часова траје плаћени тренинг, а након тога до 20 часова слиједе технички преглед и верификација возача.

- У суботу, 22. јуна, од седам до 10 часова настављамо технички пријем возила и верификацију возача. Након овога, у 11 часова почиње прва сједница спортске комисије те у 11.15 часова брифинг са возачима у хангару, који је обавезан за све такмичаре - објаснио је Шункић.

Додао је да је почетак тренинга квалификације за прву трку, након чега слиједи друга сједница жирија те старт трка за НШСРБ, ОПСРБ и ОПРС и трећа сједница жирија.

- Недјеља је резервисана за “Warm-Up тренинг, од девет до 10 часова, а након тренинга почињу квалификације за другу трку те сједница жирија. У 12.55 почиње брифинг са возачима у PIT LANE -у - рекао је Шункић.

Како додаје, старт трка за НШСРБ, ОСРБ и ОПРС почиње у 13.15.

- Тридесет минута по завршетку трке почиње пета сједница жирија, а 60 минута по завршетку трке проглашење побједника и додјела награда у виду пехара и поклон спонзора - истиче Шункић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана