Мазда6

Агенције
Мазда6

Један од најинтересантнијих модела који је представљен на актуелном сајму аутомобила у Паризу је Мазда6. Јапански произвођач приказао је нову "шестицу" у седан и караван верзији, а у склопу промоције објавио је и нове фотографије оба модела.

Иако је Д сегмент, којем Мазда6 припада, са 6,2% учешћа у укупној продаји путничких аутомобила у Европи релативно мали, произвођачи му посвећују велику пажњу.

У Мазди истичу да су захваљујући повећаном међусовинском растојању (2.830 mm) код нове "шестице" седан омогућили путницима више простора у кабини, а самим тим и већи комфор.

Пртљажник, чија врата се сада отварају шире него на претходном моделу, располаже са 489 литара запемине.

Изненеђујуће, караван верзија је краћа од седана за 65 mm, а има и краћи распон између точкова (2.750 mm).

Ипак, у јапанској компанији кажу да то неће сметати путницима на задњој клупи који ће и даље имати довољно мmеста за ноге. Пртљажни простор је очекивано већи и износи 522 литра.

У Мазди су нарочито поносни на нову шасију која је лакша него на претходној генерацији, али је у исто вријеме и крућа.

Ослањање је подешено за жустру, брзу, али истовремено и удобну вожњу, кажу у тој компанији.

Обије верзије нове Мазде6 биће доступне са три бензинска и два дизел мотора.

Четвороцилиндрични 2.0 литарски бензински SKYACTIV-G мотор у понуди је са 135 и 165 кс, док најснажнију бензинску верзију покреће 2.5 литарски SKYACTIV-G агрегат са 192 кс.

Дизел опција укључује 2.2 литарски SKYACTIV-D мотор у опцијама са 150 и 175 кс.

Осим 2.5 литарског бензинца, који је стандардно опремљен шетсостепеним аутоматским мењачем, сви други мотори упарени су са шестостепеном мануелном трансмисијом док се аутоматска верзија може добити као опција.

Мазда је саопштила да ће нова "шестица" на европско тржиште стићи до краја 2012. године.

Купцима ће бити доступни и системи попут аутоматског кочења како би се избjегао судар, при малим и великим брзинама, као и систем који упозорава возача да је аутомобил скренуо из саобраћајне траке којом се креће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана