Mazda2 SKYACTIV-Hybrid

Aгенције
Mazda2 SKYACTIV-Hybrid

Мазда на сајму аутомобила у Токију излаже нову "тројку" са хибридним погоном, која ће се за сада продавати искључиво на домаћем тржишту под ознаком Axela.

Према ријечима челника компаније, представљање Мазде 3 са SKYACTIV-Hybrid погоном значајан је тренутак за јапанског произвођача.

Хибридни погонски систем састоји се од четвороцилиндричног 2.0 SKYACTIV-G бензинца и електромотора. Бензински агрегат располаже са 99 кс (73 kW) и 142 Нм максималног обртног момента, док електрични "помаже" са 82 кс (60 kW) и 207 Нм.

Укупна снага погонског система, међутим, није одређена простим збиром снага његових компоненти, тако да ова Мазда 3 производи комбинованих 136 кс (100 kW).

Замишљено је да електрични мотор асистира бензинцу, превасходно при мањим брзинама кретања. Према фабричким подацима, могуће је да аутомобил масе 1.390 кг спусти просjечну потрошњу у комбинованом режиму вожње на свега 3,2 л/100 км.

Батерије су смjештене из задње клупе, али Мазда није саопштила више техничких детаља као ни перформансе овог аутомобила.

Мазда 3 SKYACTIV-Hybrid продаваће се у Јапану по цијени од 2,37 милиона јена (око 17.600 евра). О пласману на друга свјетска тржишта, још увијек није било ријечи.

Мазда је за сајам у Токију најавила и верзију Мазде 3 са погоном на природни гас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана