Mazda 6 преузима BMW-ову рецептуру

ГС
Mazda 6 преузима BMW-ову рецептуру

Мазда се већ доказала у дизајнерском смислу, али и по питању перформанси. Вријеме је за нови искорак.

Оно што Alfa Romeo може у Европи, то Мazda ради на свјетском нивоу. Ту прије свега мислимо на дизајн, а тезу да су тренутно најбољи у томе што раде потврђују бројна признања. Један од најновијих доказа је Мazda 3, а у истом смјеру ће вјероватно и Мazda 6.

Како сазнаје амерички Car&Driver, нова генерација Mazda лимузине на сцену ступа 2022. године. Оставимо ли дизајн на тренутак по страни, највећа новост је да ће модел донијети драстичан искорак јапанског бренда. Наиме, аутомобил ће у неку руку преузети BMW-ову формулу, а она укључује задњи погон и редни шест-цилиндарски мотор. 

Мало је доступних информација. Спомињу се нова платформа, уздужно постављен мотор те SkyActive технологија са 48V системом. Занимљив је и податак како би исти мотор требао заживјети и у Lexusu, и то у моделима IS и PC, сазнаје америчка публикација.

Као да нам то све није довољно, рецимо и како ће Мазда 6 инспирацију наћи у концепту из 2017. године. А то је Vision Coupe, спортски цоупе с четворо врата којем се дивимо путем приложених рендера. И да, постоје велике шансе да шестица добије coupe издање у форми духовног насљедника RX-а. Уосталом, сви се још сјећамо концепта RX-Vision.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана