Lynx De Lorean DMC-EV има технолошки напредну унутрашњост и цијену од 250.000 долара

Г.С.
Foto: Lynx Motors

Након што га је најавио раније ове године, Lynx Motors је сада открио нове информације о надолазећем моделу De Lorean DMC-EV .

Највише пажње привлачи информација да ће аутомобил коштати 249.999 долара те да ће испоруке купцима почети 2025. године. Купци могу резервисати аутомобил уз депозит од 2.500 долара. Засад нема пуно детаља, но познато је да ће имати потпуно затворену предњу маску те носити ознаку DMC-EV.

Могу се видјети и модерна ЛЕД предња свјетла, као и нови доњи дио каросерије који је лакиран. Промјене су уочљиве и назад, а чине их нова стражња свјетла и браник који је наизглед у стаклу. Такође, ту је и велики дифузор те низ других промјена.

Док је екстеријер препознатљив на први поглед, исто се не може рећи за унутрашњост, која је у потпуности промијењена, преноси Кликс.

Испред возача је трокраки карбонски управљач, као и масивни екран који се простире готово цијелом ширином кабине. Ту је и нова централна конзола, која садржи бежични пуњач за мобителе, као и ротирајући контролер с интегрисаним екраном. Могу се видјети и нови панели врата, као и модерна кожом пресвучена сједишта с унапријеђеним бочним потпорама.

Очекивано, В6 мотор је замијењен електромоторима у точковима, који омогућавају погон на сва четири точка. За убрзање од 0 до 100 је потребно нешто мање од 4 секунде. Аутомобил посједује CATL-ову батерију капацитета 70 Kwh, која осигурава домет до 402 километра.

Очекује се да ће аутомобил понудити нове сигурносне функције попут заштите од неовлаштеног уласка у возило и контроле пријањања. Ипак, компанија још увијек ради на детаљима, тако да и даље ништа није званично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана