Луксузни џип отпоран на гранате и мине VIDEO

Агенције
Луксузни џип отпоран на гранате и мине VIDEO

Власник џипа "тојота секвоја" није био задовољан опремом и заштитом основног модела возила, купљеног за 36.000 евра, па је уложио још 120.000 евра како би га изнутра опремио луксузним додацима, као што су бар са охлађеним шампањцем и телевизор широког екрана, а споља заштитним оклопом отпорним на гранате и на нагазне мине.

Мада се споља гледано не разликује од основног модела, у питању је права тврђава на точковима, која власнику омогућава са удобно и са стилом провезе преко минског поља или кроз зараћену зону.

Луксузна опрема унутрашњости, поред телевизора широког екрана и бара са шампањцем, укључује и дрвену оплату, широка тапацирана кожна сједишта која се развлаче у лежај, и уграђене таблет компјутере са стране. Спољна заштита, пак, подразумева оклопни слој који може да задржи метке, ручне гранате и нагазне мине.  

Ким Пембертон, директор продаје британског "Лексани моторса", који врши овакве адаптације, каже да је то засад једина "тојота секвоја" са таквим додацима, мада ускоро очекују још једну, као и један "тојотин" модел "спринтер".

Према њеним ријечима, најпопуларнији модели за адаптацију су "кадилак ескалада", стандардна британска верзија, "шевролет сабурбан" и "Џенерал Моторсов" "јукон денали", док су клијенти који овакве преправке желе и могу себи да приуште утицајни професионалци и шефови држава, који цијене луксуз, али такође желе и да имају нешто јединствено, што нема готово нико други.

"Лексани моторс" је мала и ексклузивна компанија, која нуди квалитет, а не масовност. Сви дјелови ентеријера возила су занатски ручно рађени, а комплетно опремање унутрашњости џипа кошта око 100.000 евра, односно нешто мање или више од тога, зависно од одабраних додатака. Потпуно довршено возило, притом, нуди све елементе удобности које је власник одабрао, а истовремено може да служи и као покретна канцеларија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана