Листа аутомобила који се најчешће кваре

GS
Foto: X.com

​"Kонсумер Репортс" спроводи годишње истраживање поузданости аутомобила на америчком тржишту. И док у подручју оних најбољих нема великих изненађења, па и даље преовладавају јапански произвођачи, с друге стране листе неки ће остати изненађени именима.

Притом рецимо да су коришћени подаци из огромне базе која броји 330.000 аутомобила, а истраживањем је обухваћено 20 подручја која покривају мање кварове, али и озбиљне штете попут проблема с пуњењем батерије или квара на мотору.

Најнепоузданији модели

Како преноси "Index", резултати нису повољни за Stellantis чији модели држе четири мјеста на љествици десет најнепоузданијих. Од нама добро познатих модела ту су Јееp Гранд Cherokee и Wrangler, а код осталих марки "истакли су се" Ривиан Р1Т, али и два Volkswagena (Таос и Jetta). Модел којег ћемо још поменути је Волво XC60.

Притом треба нагласити да су се хибриди показали поузданијима од бензинских ривала док су истовремено електрични аутомобили имали и до 79 одсто више кварова. Плуг-ин хибриди су се показали још кварљивијима са 146 одсто више пријављених проблема.

Најнепоузданије марке

Ако гледамо листу по маркама, међу пет најгорих као највеће изненађење се истиче Мерцедес. Једини лошији је Chrysler, а незнатно бољи су Ривиан, Volkswagen и Jeep.

У самом врху су наравно јапанске марке. Листу најпоузданијих предводе Lexus и Toyota, а затим на трећем мјесту се налази одлични Мини. Даље слиједе Acura/Хонда, Субару и Мазда, а онда на 8. мјесту стиже Porsche те позицију ниже BMW. Топ 10 закључује Киа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана