Lexus планира нови супераутомобил

Агенције
Lexus планира нови супераутомобил

Након престанка производње модела LFA, у Lexusу размишљају о новом врхунском спортском аутомобилу.

Из Тоyоте, у чијем се власништву налази и Lexus, недавно је стигла вијест о завршетку производње супераутомобила LFA. Од када је у јуну 2010. године продат први примјерак Lexusа LFA, купцима је испоручено 500 примјерака овог аутомобила. Посљедњи LFA сишао је са производне траке у петак 14. децембра 2012.

У међувремену, потпредседник Lexusа, Казуо Охара, у разговору за Auttomotive News казао је да је тој компанији у будућности потребан аутомобил попут модела LFA.

"Не тврдим да је један такав аутомобил већ у припреми, али рећи ћу вам да у Lexusу озбилно разматрамо наследника модела LFA", додао је Охара.

Са друге стране, у Lexusу постоје и гледишта која су различита од виђења Казуа Охаре. Тако шеф маркетинга, Марк Темплин, сматра да је од новог Lexusа LFA важније да се бренд у будућности више приближи популацији млађих купаца.

Иначе, Lexus је на неколико великих сајмова аутомобила у протеклих годину дана представио концепт новог спортског купеа, LF-LC, али та компанија још увијек није саопштила да ли ће наставити са развојем серијске верзије тог аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана