''Lexus'' најавио концептни електрични СУВ, продукцијска верзија се очекује сљедеће године

Кликс
''Lexus'' најавио концептни електрични СУВ, продукцијска верзија се очекује сљедеће године

Lexus је објавио нови тизер којим најављује долазак потпуно електричног СУВ-а, а који у форми концепта стиже ове године. Сајам аутомобила у Женеви је отказан због пандемије коронавируса, тако да се представљање концепта очекује нешто касније ове године.

Биће базиран на е-ТНГА платформи и вјероватно готово спреман за производњу. Продукцијска верзија се очекује наредне године, а модел ће бити ривал Фолксвагену ID.4 и Мерцедесу EQC.

Тамни тизер пружа први званични поглед на стражњи дио аутомобила, а чини се да је компанија одабрала double-bubble дизајн крова који раздваја антена у облику пераје морског пса. Ту су и ЛЕД свјетла која се протежу цијелом дужином задњег дијела, а умјесто Лексусовог логотипа је словима исписано име на вратима гепека.

Претходни тизер је открио да ће предњи дио аутомобила имати сличан дизајн као и ЛФ-30 концепт представљен у Токију 2019. године.

Званичних информација о погону СУВ-а засад нема, али се очекује нова DIRECT4 технологија развијена за Тоjоту БЗ. Систем подразумијева електрични мотор на обе осовине тако да ће аутомобил имати погон на сва четири точка.

Зависно од услова на цести и понашању возача, обртни моменат ће се моћи пребацивати између предње и задње осовине.

Ипак, из Лексуса тврде да је систем прије свега развијан како би примарно био тих и удобан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана