Легендарни Mercedes-Benz 300SL Gullwing рестауриран до савршенства

ГС
Легендарни Mercedes-Benz 300SL Gullwing рестауриран до савршенства

Сваки аутомобил заслужује адекватан третман, а посебно ако је ријеч о ријетким егзотичним моделима какав је засигурно Mercedes-Benz 300SL Gullwing.

Mercedes-Benz 300SL Gullwing је аутомобил значајан за хисторију цијеле аутомобилске индустрије, а произведен је у свега 3.258 примјерака. Ради се о прелијепом спортском аутомобилу, једног првих у историји који су користили механички систем убризгавања горива.

Један примјерак овог истинског ремек-дјела је у потпуности рестауриран.  Рестаурацију су обавили експерти из компаније Торнли Келам, а власник је имао “само један захтјев”, желио је да аутомобил буде у савршеном стању и у боји која није сребрена. 

Детаљним прегледом цоупеа је откривено да је доживио фронтални судар због чега су кориштени дијелови Родстера.

Срећом, тубуларна шасија је била у добром стању тако да значајна реконструкција није била потребна.

Ипак, 3,0-литарски мотор је захтијевао потпуно освјежавање.  Многи оригинални дијелови су купљени нови, укључујући бројне механичке компоненте међу којима су чак и свјетла у унутрашњости.

Компанија процјењује да је само за дијелове издвојен шестоцифрен износ.  Крајњи резултат је заиста импресиван јер један 300SL изгледа као да је тек сишао с производне траке. Можда чак и боље.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана