Лас Вегас набавља 100 Тесла возила

Агенције
Лас Вегас набавља 100 Тесла возила

Компанија Downtown Project из Лас Вегаса намjерава да набави 100 примjерака електричног модела Тесла S које би изнајмљивала возачима у том граду по принципу "car-sharing" услуге.

Пројектом 100, како су га назвали у тој компанији, предвиђена је могућност заједничког коришћења (car-sharing) електромобила Тесла S широм Лас Вегаса, али и у његовој околини.

На тај начин, Downtown Project прошириће своју понуду возила (мањих електромобила и електричних бицикала) које житељи Лас Вегаса већ могу да користе по истом принципу. У тој компанији сматрају да ће увођење луксузних електричних аутомобила, као што је Тесла S који има већу аутономију кретања од вечине електричних возила, допринети да корисници ове врсте услуга могу да прелазе веће дистанце него што је то до сада био случај.

Пројектом је предвиђено да се корисници путем апликације за мобилне телефоне информишу о томе где се налази најближе доступно возило.

Према тврдњама произвођача модел Тесла S, опремљен батеријама од 85 kWh, у стању да са једним пуњењем пређе 320 км, при константној брзини од 130 km/h, 400 km ако се креће брзином од 110 km/h и преко 480 km, при брзини од 90 km/h.

Новинари Мотор Тренда недавно су били у прилици да провjере ове бројке током тестирања у реалним условима. Они су успjели да са једним пуњењем батерија пређу 382 км.

Међутим, тест вожња је обављена по калифорнијском аутопутевима са темпоматом подешеним на брзину 105 km/h, са искљученим клима уређајем и уз најнужније кочење, односно поновно убрзавање. Корисници који овај аутомобил буду возили у области Лас Вегаса, због услова саобраћаја сигурно ће морати да рачунају на знатно мању аутономију кретања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана