Lancia Delta Safarista је рестомод савршенство вртоглаве цијене

GS
Foto: Klix

Компанија Аутомобили Амос трансформисала је Lancia Delta Safarista 16В у off-road тркаћи аутомобил за који је потребно издвојити вртоглаву суму новца.

Неки ће се сјетити модела Делта Футуриста, који је био Амосова верзија Делте Интеграле 16В, практично савршен рестомод примјерак снажног hatchbacka. Четири године након представљања 2018. године амос је најавио да је произвео и испоручио свих 20 примјерака. Међутим, сада је ту нешто ново и узбудљиво, а то је Ландиа Делта Сафариста, рестомод који ће бити произведен у десет примјерака.

Амос још увијек није открио детаље о перформансама Сафаристе вјероватно због чињенице да компанији "бројке не значе ништа", него је фокус на страсти, носталгији и еуфорији.

Сафариста има карбонску тровратну каросерију с "кутијастим" луковима точкова и новом заштитом доњег дијела каросерије испод које се налази ојачана шасија. Аутомобил има потпуни заштитни кавез, док је мотор обновљен и опремљен новим системом хлађења, Мотец ЕЦУ јединицом и анти-лаг системом. Мотор испоручује око 390 КС те је упарен са 3МО Моторспорт петостепеним секвенцијалним мјењачем, док диференцијали такођер имају спортске спецификације. Прилагодљиви овјес је испоручио Реигер, Брембо кочнице се брину за заустављање, а хидраулична ручна кочница долази из AP Racinga. Аутомобил је на Еvo Corse фелгама с Pirell Scorpion off-road гумама.

"Огољена" унутрашњост садржи два Сабелт карбонска сједишта, прилагодиљве Тилтон папучице и Мотец арматурну плочу, док су прозори направљени од пластике.

Почетна цијена Сафаристе износи 570.000 еура и то без пореза и донорског аутомобила.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана