Ламборгини обиљежио 10.000 произведених Уруса

Г.С.
Ламборгини обиљежио 10.000 произведених Уруса

Јубиларни 10-хиљадити примјерак Ламборгинијевог СУВ-а високих перформанси одлази купцу из Русије.

Након нешто више од двије године од почетка производње модела Урус у Ламборгинијевим погонима у Сант'Агата Болоњесеу произведен је 10-хиљадити примјерак аутомобила којим је чувена италијанска аутомобилска компанија кренула стопама Поршеа у којем су с моделом Кајене одавно доказали да СУВ-ови високих перформанси имају свијетлу будућност.

Раније најаве о Урусу који ће покретати В10 или В12 мотор нису биле тачне, јер Ламборгинијев СуперСУВ покреће (Аудијев) 4-литарски В8 мотор који уз асистенцију два турбопуњача располаже са 650 КС и 850 Нм највећег обртног момента (што је довољно за 305 км/х и убрзање од 0 до 100 км/х за 3,6 секунди), а пријенос снаге на обје осовине обавља се посредством ЗФ-овог 8-степеног аутоматског мјењача.

Јубиларни црни примјерак бит ће испоручен купцу у Русији, а Ламборгини је због популарности духовног насљедника модела ЛМ002 која је превазишла сва ранија очекивања морао проширити своје производне погоне. У профитабилну причу о СУВ-овима високих перформанси у међувремену су ушли Бентли, Ролс-Ројс и Астон Мартин, а све су прилике да ће им се ускоро прикључити МекЛарен и Ферари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана