Ламборгини ће произвести додатних 15 примјерака Авентадора због пожара на теретном броду

Кликс
Foto: принтскрин

Ламборгини ће поново покренути производњу Авентадора како би надокнадио примјерке изгубљене у пожару и потонућу теретног брода.

Оно што се сматрало могућим сценаријем сада је добило званичну потврду, јер је Ламборгини саопштио да ће поново покренути производњу модела Авентадор како би замијенио 15 аутомобила ис серије Ултиме који су изгорјели и потонули заједно с теретним бродом Фелицити Ајс.

Ријеч је о броду који је превозио више од 4.000 возила из Фолксваген Групе, а који се запалио док је пловио Атлантским океаном. Упркос напорима спашавања, пожар се проширио, а брод је на крају потонуо и завршио на дну океана. На броду је било 85 Ламборгинијевих аутомобила од којих су већина примјерци СУВ-а Урус.

Међутим, брод је превозио и 15 примјерака Авентадора. а директор Ламборгинија Стефан Винкелман је потврдио да ће компанија поново покренути производњу супераутомобила с В12 мотором како би се надокнадили губици. Изгубљени примјерци модела Авентадор Ултиме су били на путу до својих купаца у САД-у.

Преостали изгубљени аутомобили припадају моделима који су и даље у производњи, тако да Ламборгини неће имати превише потешкоћа да их замијени.

Да ли ће поновно покретање производње Авентадора утјецати на одгађање представљања његовог насљедника, засад није познато. Нова хибридна В12 машина је у посљедњој фази тестирања.

Брод Фелицити Ајс је превозио различите аутомобиле, а укупна вриједност износи око 401 милион долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана