Lamborghini за егоисте

Агенције
Lamborghini за егоисте

У оквиру прославе педесетог рођендана, Lamborghini је представио јединствени аутомобил са само једним сjедиштем и прикладним именом - Egoista.

Концепт сваког супераутомобилиа је такав да највише задовољства током вожње пружа оном ко сjеди за управљачем. У Lamborghiniју су стога закључили да је друго сjедиште потпуно непотребно и одлучили да га избаце из аутомобила.

Lamborghini је за сада објавио само кратко саопштење и један компјутерски рендер овог аутомобила за чији изглед је заслужан шеф дизајна Volkswagen групе, Валтер де Силва. Ако вам се чини да Egoista по мало подсјећа на некакво војно "стелт" возило, то је зато што је као инспирација за његов дизајн послужио амерички борбени хеликоптер Апач.

Аутомобил, који је изузетно лаган захваљујући обилатој употреби угљеничних влакана, погон добија од 5.2 литарског V10 мотора чије перформансе за сада нису обjелодањене. У Lamborghiniју кажу да не планирају серијску верзију овог необичног возила, а више детаља и фотографија концепта Egoista очекујемо ускоро.

Својевремено је McLaren на тржиште изашао са моделом F1 који је поред возачевог имао још два седишта, како би што више људу истовремено подjелило уживање током вожње овим аутомобилом. Lamborghini Egoista показује да се и том погледу времена мијењају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана