Lamborghini Veneno Roadster

Агенције
Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini је објавио фотографије родстер верзије свог новог супераутомобила Veneno. Модел ће бити произведен у веома малој серији и цијена ће бити око 3,9 милиона евра.

Фотографије новог Lamborghiniја нису представљене уобичајеним, званичним, каналима компаније већ су премијерно објављене у магазину Top Gear.

Ови ексклузивни, скупи родстери биће испоручени својим власницима без било какве врсте крова, било платнене, карбонске, стаклене, алуминијумске... У Lamborghiniју су одлучили да ће родстер бити без крова са циљем да до возача испоруче што више буке коју ствара Veneno.

На тај начин желе да до крајњих граница нагласе узбуђење које ствара вожња монстроуозног Roadsterа.

То је уједно и највећа разлика у односу на Veneno Coupe. Обије звијери покрећу исти V12 мотори запремине 6,5 литара који развијају 750 кс. Снага се на подлогу преноси секвенцијалним мjењачем и погоном на свим точковима.

Сваки срећник који је успио себи да обезбједи Veneno Roadster имаче прилику да ужива у убрзањима до стотке за 2,9 секинди и у макслималној брзини од 354 km/h, иако не можемо ни да замислимо како ће то искуство изгледати без крова над главом.

Подсjећамо да је произведено само 3 примjерка Lamborghiniја Veneno Coupe, док ће Радстер бити произведен у “чак” 9 примjерака. Сваки примjерак ће коштати око 3,9 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана