Lamborghini Huracan под рефлекторима сајма у Женеви

Агенције
Lamborghini Huracan под рефлекторима сајма у Женеви

Најновији Lamborghiniјев модел имао је у уторак званичну премијеру на актуелном женевском ауто-салону.

Иако је Hurican имао интернет презентацију још крајем 2013. године, ово је први пут да се аутомоби појављује пред публиком на неком од свjетски сајмова аутомобила.

На фабричким фотографијама могли смо да видимо да је у питању аутомобил савременијег дизајна у односу на претходни модел Gallardo, али да није нарушен препознатљив стил Lamborghiniја. Јарко жути примjерак који краси штанд овог произвођача у Женеви, само потврђује прве утиске.

Предњи дио Huricanа, са новим обликом фарова, спуштеним носом и великим усисницима за ваздух, доприноси да аутомобил изгледа агресивније у односу на свог претходника.

Лукови блатобрана су наглашенији, а отвори за ваздух испред задњих точкова су мањи и постављени ниже. Позади се истичу модерно обликована стоп свјетла, потпуно промењен дизајн браника и два пара издувних цијеви.

Huracan добија погон од 5.2 литарског V10 мотора који испоручује 610 кс (448 kW) при 8.250 о/мин, док је максимални обртни момент од 560 Нм доступан на 6.500 о/мин.

Аутомобил тежак 1.422 кг убрзава од 0 до 100 km/h за 3,2 секунде, а да би достигао брзину од 200 km/h потребно му је 9,9 секунди.

Максимална брзина износи 325 km/h.

Снага мотора преноси се на сва 4 точка помоћу аутоматског мjењача са дуплим квачилом, а возачу су на располагању три мода вожње: страда, спорт и corsa. Hurican је стандардно опремљен керамичким кочницама.

Све неопходне информације током вожње добијаће се путем TFT екрана који је замjенио класичну инструмент таблу.

 

Почетак продаје и цена Lamborghiniја Hurican биће познати ускоро. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана