Lamborghini Huracan: 329 на сат на аутобану

Агенције
Lamborghini Huracan: 329 на сат на аутобану

Мало је мjеста гдjе возачи супер-спортских аутомобила могу легално да испробају максималне перформансе својих возила. Поред тркачких стаза и путева затворених за саобраћај, власници аутомобила попут Lamborghiniја Huracan могу то да ураде и на неким дионицама аутопута у Њемачкој.

Многи читаоци у коментарима постављају питање због чега произвођачи аутомобила нуде на тржишту моделе који развијају преко 200-300 km/h, када су већ брзине од 130-140 km/h недозвољене на већини јавних саобраћајница у свијету.

Љубитељи и власници спортских аутомобила у одговору на то питање често наводе Њемачку и чувени аутобан који је бар на неким својим дијеловима изузет од мање-више стандардног ограничења брзина на европским аутопутевима.

Lamborghini Huracan почео је недавно да се испоручује првим купцима, а неки од њих пожелели су да га испробају управо на њемачком аутопуту и да тестирају његову максималну брзину.

Видео који слиједи за неке ће представљати уживање, док ће други сматрати да без обзира на саобраћајне прописе који важе у Њемачкој није безбједно развијати тако велике брзине на путу којим се крећу и други аутомобили, чак и ако се ради о Lamborghiniју:

Захваљујући 5.2 литарском V10 мотору са 610 кс и 560 Нм максималног обртног момента, Huracan са лакоћом постиже снажна убрзања, а керамичке кочнице старају се за безбjедно и нагло успоравање аутомобила.

Аутомобил тежак 1.422 кг од 0 до 100 km/h стиже за 3,2 секунде, а да би достигао брзину од 200 km/h потребно му је 9,9 секунди. Lamborghini је приликом представљања Huracanа објавио податак да максимална брзина износи преко 325 km/h, што је на снимку у једном тренутку и потврђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана