Лада Нива не посустаје

Агенције
Лада Нива не посустаје

Мали број теренских модела опстао је на тржишту скоро четири деценије, а да није у значајној мери промjенио свој дизајн и концепцију. Један од њих је Лада Нива, која је први пут представљена 1977. године, а након 37 година добија освjежену верзију за 2015.

Лади Ниви у регији се приписују готово митске карактеристике. Они који имају искуства у вожњи овог аутомобила тврде да је у стању да се пробије тамо гдје други слични теренци не могу, и то по свим временским условима.

Једноставност конструкције и спартанска опремљеност омогућавају да у поређењу са возилима сличне намјене Нива има ниску набавну цијену и трошкове одржавања.

Произвођач Автоваз зна да су то адути овог возила, и за сада не мијења добитну комбинацију.

С времена на вријеме појави се рестилизована верзија, која се мало разликује од претходне.

Модел Лада Нива Урбан, који ће имати премијеру на сајму аутомбоила у Москви, у августу, има промјењен дизајн маске хладњака, нове бранике у боји каросерије и измјењену конструкцију задњег брисача који омогућава покривеност веће површине задњег стакла.

Произвођач је прекрио 17 инчне челичне фелне украсним поклопцима, а на повећање комфора у кабини утицаће побољшана звучна изолација, електроподизачи предњих прозора и клима-уређај.

Испод хаубе налази се познати 1.7 литарски четвороцилиндрични бензинац са 83 кс (61 kW) које постиже при 5.000 о/мин. Снага се преноси на све четири точка помоћу пестобрзинског мануелног мjењача.

Аутомобил тежак 1.210 кг до стотке убрзава за 22 секунде, прије него што достигне максималних 137 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана