Култна лада у новом издању

Милијана Латиновић
Култна лада у новом издању

Бањалука - Љубитељи четвороточкаша у Бањалуци међу првима у Српској имали су прилику да виде култни руски аутомобил "лада" у потпуно другачијем издању, а они најодважнији провозали су "ладу весту" и на лицу мјеста се увјерили у квалитет и специфичне карактеристике новог "АутоВАЗ-овог" модела.

Предузеће "Лада ауто" д.о.о. Бањалука, генерални дистрибутер "АутоВАЗ-а" за БиХ, промовисало је у понедјељак у свом салону лимузину "веста", који представља "ладу" у новом и савременијем свјетлу.

- Ово је аутомобил који нимало не заостаје за моделима европских произвођача, али нуди много више опреме и за 40 одсто је јефтинији у односу на аутомобиле произведене у Европи - рекао је генерални директор "Лада аута" Жељко Ћејић. Додао је да овај аутомобил карактерише и велики сигурносни аспект возача и свих путника у аутомобилу.

- Након изласка на тржиште Европске уније, овај модел почео се продавати и у Србији, а напокон је стигао и код нас. Планирамо да до краја године продамо око 300 аутомобила "лада веста" - додао је Ћејић.

Директор продаје "Лада аута" Бојан Јотановић наглашава да "лада веста" представља прекретницу у производњи руских возила.

- Овај аутомобил је настао као резултат рада тима којим је руководио енглески дизајнер Стив Матин који је радио и на дизајнирању возила "мерцедес". Дужина аутомобила је 4,4 метра а довољно је компактан да се лако користи на градским улицама, а опет и довољно велик за дужа породична путовања. Покреће је 1,6 бензински мотор са 16 вентила, снаге 106 коња - рекао је Јотановић и додао да је произвођач водио рачуна и о утрошку горива, па тако "лада веста" при комбинованој вожњи троши 6,1 литар горива при преласку 100 километара.

Захваљујући ангажману новог дизајнерског тима на челу са Стивом Матином, нова "ладина" лимузина дизајнирана је по угледу на концепт "икс реј", код кога су предњи дио, односно маска и браник стилизовани у облику слова "икс". Од познатог концепта "икс реј" преузете су и рељефне бочне површине возила.

Јотановић истиче да поред модерног дизајна, компактности и скромне потрошње, "веста" се може похвалити и одличном стабилношћу, а основни пакет опреме чини свјетло за маглу, клима уређај и систем контроле притиска у пнеуматицима. Додаје да луксузнији пакет опреме подразумијева аутоматски клима уређај, мултимедијални систем са екраном осјетљивим на додир, гријаче сједишта, гријаче шофершајбе и камеру за вожњу уназад.

- Цијена модела зависи од пакета опреме, па тако "веста" са основним пакетом кошта око 17.500 КМ, док она са луксузним пакетом износи око 20.000 КМ - додао је Јотановић.

У "АутоВАЗ-у" наглашавају да се 71 одсто компоненти новог модела израђује баш у Русији.

Возила и дијелови

"Лада ауто" по веома приступачним цијенама нуди широк спектар возила "лада". Поред веома прихватљиве цијене и богате опреме, ова возила карактеришу свакодневна практичност и мултифункционалност, уз висок степен сигурности. "Лада ауто" располаже и са више од 3.000 резервних дијелова доступних у сваком моменту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана