Крај за Maybach

Aгенције
Крај за Maybach

Даимлер је још крајем 2011. најавио да ће 2013. године угасити своју луксузну марку Maybach. Из њемачке компаније стигла је и званична потврда те вијести.

С обзиром да је ријеч о пословном неуспјеху, у Даимлеру се у посљедњих осам мјесеци нису оглашавали поводом гашења Maybachа.

Умјесто стандардног званичног саопштења, Даимлер је остао при одлуци да Maybach тихо оде у историју. Тако су, умјесто изјаве о прекиду производње, у најновијем цјеновнику Мерцедеса за 2013. годину поред свих Maybachових модела само истакли да се наведени аутомобили више неће производити.

Луксузни бренд Maybach обновљен је 1997. године, како би се на тржишту супротставио произвођачима као што су Pollce-Poyc и Bentley.

У новембру 2011. директор Даимлера Дитер Цече  изјавио је да су у тој компанији дошли до закључка да је "боље срезати губитке које тренутно прави Maybach, него продужити неизвjесну будућност бренда који није остварио очекиване продајне резултате".

Прије тога, Даимлер је посљедњи пут покушао да спасе Maybach кроз сарадњу са Астон Мартином, али су ти преговори пропали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана