Крај каријере за Рено Талисман

Auto Republika
Foto: renault

Посљедња гласина из Француске каже да је Талисман дошао до краја каријере

Рено ће наредне године значајно измијенити своју гаму. Почеће продаја Аустрала, насљедника актуелног Кадјара, а и електрични Мегане ће стартовати свој животни циклус. Уз то, неколицина модела из тренутног портфолија Реноа ће отићи у пензију. Најновији трач из Галије наводи да ће први у историју отићи управо Талисман.

Уз то наводи се да ће Рено полако почети да обуставља производњу Талисмана већ крајем ове године. Прво ће се окончати монтажа варијанта са бензинским моторима и мануелним мијењачима, затим бензинаца са аутоматском трансмисијом, да би на крају и дизелаши престали да силазе са производних трака. Све у свему, производња Талисмана требало би да буде окончана у фебруару идуће године.

Уколико се ова нагађања и остваре, онда ће то значити да поменути модел из Д сегмента неће доживјети пуних седам година на тржишту, јер је представљен крајем 2015. године. Колико је продаја Талисмана ослабила у посљедње вријеме говори чињеница да га ове године нема ни међу 100 најпопуларнијих возила на домаћем тржишту.

Рено је још раније потврдио да испрва неће бити директног насљедника за ову лимузину. Умјесто тога, Французи ће се посветити СУВ сегменту гдје планирају већи број модела.

Осим Талисмана, врло ускоро, вјероватно такође до краја наредног фебруара окончаће се и производња Сценица. Оба модела долазе из исте фабрике, која ће након њих почети са монтажом електричне варијанте Мегана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана