Концепт VIZIV 2 могући наследник модела Subary Tribencа

Агенције
Концепт VIZIV 2 могући наследник модела Subary Tribencа

Концептно СУВ возило са ознаком VIZIV 2, које је Subary представио на женевском ауто-салону 2014, могло би да послужи као основа за насљедника угашеног модела Tribencа.

Када је Subary крајем 2013. озваничио одлуку да због мале потражње престане да производи свој највећи СУВ модел, овај произвођач најавио је насљедника у том сегменту.

Према писању магазина Мотор Тренд, нови СУВ требало би да буде дизајниран у складу са стилским језиком који је Subary примјенио на концепту VIZIV 2. Ипак, треба очекивати да компанија знатно ублажи футуристичке линије концепта, зарад функционалнијег возила и нижих трошкова производње.

Продукцијски модел био би већих димензија и имао би дизел-електрични хибридни погонски систем који се састоји од 2.0 литарског боксер мотора и три електромотора. Први електрични мотор налазио би се на предњој осовини, док би преостала два покретала по један од задњих точкова аутомобила.

Subary би наводно у развоју овог система користио технологију компаније Toyota, са којом је сарађивао на моделима Subary BRЗ / Toyota GT86.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана