Концепт нове Шкоде Фабије стиже у Женеву?

Aгенције
Концепт нове Шкоде Фабије стиже у Женеву?

Шкода планира да на предстојећем салону аутомобила у Женеви представи претпродукцијску верзију нове генерације модела Фабиа, сазнаје британски Auto expess.

Како пише овај магазин, нова Фабиа биће постављена на скраћену Volkswagenову MQB платформу, која носи ознаку MQB-А. Иста платформа биће коришћена и приликом конструисања слиједеће генерације модела VW Поло, као и за нову Seat Ibizu.

Као резултат, трећа генерација Фабије биће дужа и шира од актуелне верзије овог модела, што ће донети више простора у кабини и пртљажнику аутомобила.

Палета погонских јединица обухватиће TSI и TDI моторе Volkswagen групације, а могуће је да ће се међу њима наћи и троцилиндраш из модела VW Up!. Шкода је још раније најавила да ће нова генерација бити лансирана без спортске vRS верзије, која се укида због слабе потражње.

Чешки произвођач саопштио је да ће нова Фабиа имати мање конзервативан изглед и да ће се дизајном више приближити укусу млађе популације. Како би привукли млађе купце, у Шкоди намjеравају да аутомобил опреме системом који ће омогућити бољу повезивост преко смартфон уређаја.

Продукцијска верзија нове Фабије требало би да буде представљена на салону аутомобила у Паризу, у јесен 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана