Компанији Убер поново одузета дозвола

Srna
Компанији Убер поново одузета дозвола

Америчкој компанији Убер поново је одузета дозвола за рад у Лондону, други пут у нешто више од двије године, након што је агенција Транспорт за Лондон (ТФЛ) саопштила да апликација за такси није одговарајућа и прописна и да се безбједност путника доводи у ризик.

У саопштењу ТФЛ-а наводи се да је промјена система Убера омогућила возачима без дозволе да објаве своје фотографије на налозима лиценцираних возача и тако повезу путнике, што се десило најмање 14.000 пута.

"Неприхватљиво је да је Убер дозволио да у такси уђе и управља возач који можда нема дозволу и осигурање", изјавила је директор ТФЛ-а за издавање дозвола, регулисање и наплату Хелен Чапман.

Америчка компанија накнадно је саопштила да ће уложити жалбу на одлуку агенције ТФЛ-а да одузме овој фимри дозволу за рад.

Из америчке копаније речено је да су предузете мјере ради промјене модела пословања и постављања новог стандарда када се ради о безбједности.

Шеф компаније "Убер" у сјеверној и источној Европи Џејми Хејвуд изјавио је да су у посљедња два мјесеца провјерени сви возачи у Лондону.

"Имамо јаке системе и провјере како бисмо потврдили идентитет возача и ускоро ћемо представити нови процес подударања лица, за који вјерујемо да је први у раду лондонских таксија и приватног превоза", рекао је Хејвуд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана