Коме је потребан аутомобил са 2.000 кс?

Агенције
Коме је потребан аутомобил са 2.000 кс?

Непознати амерички произвођач аутомобила, Trion SuperCars (TSC), саопштио је да је започео развој супер-спортског модела Немесис. Вијест о још једном спортском аутомобилу вјероватно би прошла незапажено, да TSC није најавио да ће Немесис имати мотор који ће производити преко 2.000 "коња".

Захваљујући моделима као што су рецимо Bugatti Vexron или Koenigsegg One:1, више и није вијест да неки супер-спортски аутомобил располаже са хиљаду коњских снага.

И док се многи од вас питају коме је изван тркачке стазе уопште потребан аутомобил толике снаге, љествица је још једном подигнута. Овог пута огласила се нова, до сада непозната ауто-компанија, TSC, која је основана 2012. у Калифорнији.

За једног новопеченог произвођача аутомобила, коме ће Немесис бити први модел, TSC има веома амбициозне планове. Како пише у њиховом саопштењу, овај супераутомобил биће погоњен V8 twin-турбо мотором "са више од 2.000 кс".

Снага ће се преносити на точкове преко осмостепеног секвенцијалног мијењача, а аутомобил ће бити у стању да од 0 до 96 km/h (0-60 миља на сат) убрза за 2,8 секунди и да достигне максималну брзину од 450 km/h.

Немесис ће имати шасију од угљеничних влакана и активне аеродинамичке елементе, док ће каросерија бити израђена од легуре никла и хрома.

"Основни мото компаније је да производи аутомобиле који су дизајнирани за вожњу а не да би се људи њима дивили и обожавали их", објашњавају у калифорнијском произвођачу.

TSC сарађиваће у развоју модела Немесис са компанијом n2а Motors, која ће бити задужена за израду каросерије и ентеријера, а први прототип требало би да буде завршен до краја априла.

Иако Немесис на приложеним компјутерским рендерима изгледа интересантно, остаје да се види да ли ће амерички произвођач у пракси успијети да реализује своје планове и испуни све оно што је обећао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана