Колико је Волво XC90 безбjедан након 10 година?

Aгенције
Колико је Волво XC90 безбjедан након 10 година?

Да Волво аутомобиле не прати случајно репутација изузетно безбjедних возила свjедоче најновији тестови које је спровео амерички Институт за безбедност саобраћаја на путевима (IIHC).

Иако је Волво XC90 на тржишту већ читаву једну деценију, овај модел освојио је највише оцијене на тестовима симулираних судара.

Волво XC90 један је од најстаријих СУВ модела на тржишту. Овај аутомобил продаје се у мање-више неизмјењеном од 2003. године. Међутим, иако спољашњост аутомобила није битно рестилизована, компанија се потрудила да у сваки нови редизајн укључи унапређења која се тичу активне и пасивне безбједности.

Да је XC90 и даље конкурентан у погледу безбједности, показују најновији тестови IIHC-а. Овај амерички институт који се бави испитивањем безбједности аутомобила који се продају на тамошњем тржишту, додјелио му је највишу могућу оцијену, "Top Saftey Pick +".

XC90 добио је одличне оцијене у свих пет категорија: фронталном судару са преклапањем, бочном судару, чврстоћи кровне конструкције, безбједности коју пружају сједишта и наслони за главу, и у најновијој категорији на којој су "пали" многи модели угледних свјетски произвођача - фронталном судару са малим преклапањем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана