Колико бисте платили за Ferrari F40 Рода Стјуарта?

Агенције
Колико бисте платили за Ferrari F40 Рода Стјуарта?

Имућни колекционари спортских аутомобила имаће прилику крајем јула да се надмећу за Ferrari F40 чувеног пjевача Рода Стјуарта.

Компанија Auctions America дошла је у посед прелепог примjерка Ferrariје F40 који је био у власништву чувеног пjевача Рода Стјуарта.

Продавац, као и сваки продавац, тврди да је аутомобил у "беспрекорном механичком стању" и да је прешао мање од 13,000 км. Уз ауто, будућем власнику ће припасти и оригинални комплет кофера за F40, као и оригинално упутство за употребу, сервисна историја, компресор за гуме и заштитни прекривач. Кажу да је вожен искључиво у Калифорнији.

Стручњаци очекују да ће овај Ferrari F40 током надметања на аукцији достићи цеијну у распону од 735,000 до 995.000 евра.

У зависности од тога са ким разговарате, за Ferrari F40 се тврди да је један од најбољих супер аутомобила икада произведених и да је посљедњи "прави" Ferrari, без компјутера, сигурносних система и елемената комфора.

Покреће га би-турбо В8 бензинац који развија близу 500 кс. За дизајн је био задужен Пининфарина а панели на каросерији су направљени од кевлара и угљеничних влакана како би се маса возила свела на минимум и да би се конструкција додатно учврстила и тиме побољшале возне карактеристике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана