Колико бисте платили ауто Стива Меквина?

Агенције
Колико бисте платили ауто Стива Меквина?

Ferrari 275 GTB/4 из 1967. који је својевремено био у власништву култног глумца Стива Меквина, ускоро ће бити понуђен на једној аукцији у Калифорнији. Иако је тешко процjенити колико ће новца будући власник овог аутомобила морати да издвоји за његову куповину, вjерује се да је у питању вишемилионска доларска сума.

Ако је судити на основу цијене од 5,7 милиона евра, за колико је на аукцији недавно продат један Ferrari 275 GTB/C из 1966, садашни власник може да очекује лијепу зараду од Меквиновог аутомобила.

На цијену класичних аутомобила, осим стања у коме се налазе и броја сачуваних примјерака, у значајној мери утиче и њихова историја. Аутомобил добија на вриједности ако је некада припадао познатој личности, као што је то случај са овим Ferrariјем. Тако је, на примјер, модел 250 GТО који је Ferrari направио за чувеног возача Формуле 1, Стирлинга Моса, продат на једној аукцији 28 милиона евра.

Стив Меквин је наручио Ferrari 275 GTB/4 док је снимао филм "Афера Томас Краун". Прије него што му је аутомобил испоручен, глумац је тражио да се префарба у "Chianti Red" боју.

Монтирани су и Borrani точкови који су скинути са његовог претходног Ferrariја 275 GTB NART Spoder, који је уништен у саобраћајној несрећи. У односу на фабричку верзију, уграђен је и специјални унутрашњи ретровизор, радио антена која може да се увлачи и посебно направљена сjедишта.

Дорађени Ferrari испоручен је глумцу за вријеме снимања филма "Булит", 1968, а Меквин га је продао 1971. Након тога, аутомобил је промјенио неколико власника.

Садашњи власник потпуно га је рестаурирао 2012. у Ferrari Classiche, специјалном одjељењу италијанске компање које се бави обновом, сервисирањем и сертификовањем класичних Ferrariјевих аутомобила.

Модел 275 GTB/4 за погон користи 3.3 литарски V12 мотор који производи 300 кс. Аутомобил је у стању да развије максималних 267 км/х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана