Који типова возача нас највише нервирају у саобраћају?

Tportal
Који типова возача нас највише нервирају у саобраћају?

У саобраћају сваком нешто смета - од возача који успоравају све остале, до оних који не користе мигавац када скрећу.

Иако су сви ишли у ауто-школе и полагали возачки испит, не понашају се сви возачи у саобраћају на исти начин. Различити погледи на вожњу, стечене лоше навике, карактер возача - све то утиче на његово понашање за воланом.

Погледајте који су то типови возача који најчешће нервирају људе у саобраћају:

Обожаваоци трка

Сигурно мислите да ћемо писати о пребрзој вожњи, али не – обожаваоци трка су категорија сама за себе. То су они возачи који стално покушавају да буду бржи од осталих у саобраћају.

Чак и кад са 200 метара удаљености могу видјети да је на семафору црвено, и даље ће жељети да се убаце испред вас. Честитамо, сте стигли први – на црвено!

Неодлучни возачи

Неодлучни возачи знају нарочито да изнервирају остале који возе иза њих. То су они који све до семафора возе невјероватно споро и коче саобраћај, а онда пројуре кроз жуто тик прије него што се претвори у црвено.

Параноик у нама аутоматски мисли да је то било намјерно. Ко зна, можда су у питању кримоси који мисле да их неко прати?

Подвојене личности

Ако сте икад помислили да је неко у саобраћају луд, онда су то вјероватно возачи који би се могли назвати подвојеним личностима. То су они који возе споро све док их не престигнете и престројите се испред њих.

Онда, као да су се управо пробудили, подивљају и почну возити као манијаци све док опет не буду испред вас. Након тога се поново враћају у своју мирну и спору вожњу.

Обзирни возачи

Безобзирни возачи су вјероватно најгори, у то нема сумње. Но, нису ни сви обзирни возачи цвијеће. Претјерано обзирни возачи који пуштају превише возила да се из споредне траке прикључе на главни пут припадају тој групи.

Још су гори они који џентлменски пуштају све друге да прођу прије њих, иако постоје савршено употребљива правила о томе ко иде први, и тако збуњују остале возаче, коче саобраћај и изазивају сударе.

Мајстори за паркирање

Постоји нешто код возача што их тјера да паркирају свој аутомобил што је могуће ближе одредишту. У случају тржног центра такви ће возачи покушати наћи мјесто испред улаза, а у ту сврху ће чак и успоравати саобраћај јер неко управо излази са „њиховог" паркинг мјеста.

Екстремни тип ове врсте возача често види паркинг мјесто које и не постоји, а такве ћете препознати по четири укључена мигавца и ометању осталих возача који покушавају да се провуку између њих и других возила.

Таксисти

Све је добро док се возите у таксију. Не возите се ни пребрзо, ни преспоро. Таксији су оличење удобности што осликава и опуштени стил вожње. Укратко, као да сте на масажи уз мирисне свеће.

Међутим, ако сте изван таксија, једино што осјећате је да таксисти мисле да за њих вриједе нека друга саобраћајна правила, возе преспоро или пребрзо, престројавају се у задњи час. А још имају и своја посебна паркинг мјеста!

Возачи који вјерују у телепатију

Сви они који скрећу, а при том не користе мигавце, несумњиво вјерују да живе у свијету препуном телепата који могу прочитати њихов ум. Међутим, ако то радите, морамо вам открити да не спадате у суперхероје, већ у суперзликовце!

Возачи који имају ротациона свјетла

Једини које иоле подносимо док возе с упаљеним ротационим свјетлима су ватрогасци и хитна помоћ. Сви остали – укључујући и црне лимузине са затамњеним стаклима – изазивају шкргутање зуба. Ти возачи, кад упале „ротацију", мисле да су постигли бесмртност и јуре кроз саобраћај као да су једини на путу.

Али, пут заправо није празан, већ пун фрустрираних и уморних људи који се враћају с посла, а посљедња ствар коју они желе је да им неко говори да се склоне с пута јер превозе важну особу или затвореника – или у случају неких политичара – обоје!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана