Који су најбољи аутомобили за кризу средњих година?

Б92
Који су најбољи аутомобили за кризу средњих година?

Можда је за кризу у којој се налази регион најбоље рјешење куповина неког Еуро 3 половњака, али многи људи средње животне доби у развијенијим земљама могу себи да приуште аутомобил о коме већина нас само сања.

Амерички магазин Consumer Reports, који тестира и оцењује аутомобиле за потребе купаца у тој земљи, овог пута одлучио се за нешто опуштенији приступ одабравши пет модела који су према њиховом мишљењу идеални за оне који се нађу у такозваној кризи средњих година.

У питању су аутомобили доступни на тржишту САД који су приступачни имућнијим купцима из средњег друштвеног слоја.

Одабрани модели имају своје специфичности по којима се издвајају од "обичних" модела и не спадају у групу аутомобила за које се купци одлучују на основу критеријума као што је, рецимо, ниска потрошња. Ово су аутомобили који треба да поправе расположење и подигну пољуљано самопоуздање.

Chevrolet Corvette је идеалан двосjед за оне који желе да буду примjећени на улици и да осjете задовољство спортске вожње, а чија су дjеца одрасла и више се не возе са својим родитељима, тврди Consumer Reports.

За оне којима је потребно више луксуза и простора и који воле италијанске спортске аутомобилие, а немају довољно новца за Ferrari - Consumer Reports предлаже Maserati Ghibli. Можда није Ferrari, али бар има мотор који је развијен у Маранелу.

Возачима средњих година са солидним салдом на банковном рачуну који би жељели да уживају у правом европском спортском кабриолету одличних возних карактеристика, препоручен је Porsche Boxter.

Са друге стране, они са нешто плићим џепом могу да се задовоље са два и по пута јефтинијим Мустангом којим ће и даље привлачити пажњу околине а уз то и уживати у фантастичном звуку V8 мотора.

 

Са списка није могао да изостане ни познати амерички премијум произвођач, Cadillac. Купцима којима спортска вожња није приоритет, Consumer Reports предлаже луксузну лимузину АТS чија се цијена креће око просјека свих пет одабраних модела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана