Које су предности возила са фабричким TNG уређајем?

Б92
Које су предности возила са фабричким TNG уређајем?

Попут још неких произвођача, и Опел нуди возила са фабрички уграђеним уређајем за течни нафтни гас. Ови модели представљају опцију за оне који желе да снизе трошкове вожње, а да и даље имају пуну фабричку гаранцију. На нашем тржишту у понуди је седам модела овог произвођача који као гориво могу да користе и TNG.

Предност куповине возила са фабричким уређајем за течни нафтни гас је у томе што купци због фабричке уградње задржавају пуну гаранцију произвођача, а мотор је прилагођен посебним захтjевима рада на гас.

Опел TNG системи фабрички се инсталирају у дијелове аутомобила који су заштићени од судара па су стога оптимално интегрисани у сигурносну структуру возила.

Додатни резервоар за TNG повећава домет у вожњи на више од 1.400 км када се комбинују TNG и бензин, и до 500 км само у TNG начину рада. Уз то возила која користе TNG су и мањи загађивачи животне средине.

Емисија CO2 у TNG начину рада до 15 одсто је мања него код уобичајених верзија мотора на бензин. TNG ослобађа до 80 одсто мање азот оксида од дизел мотора и готово не емитује честице, ни чађ.

Њемачки произвођач купцима нуди 7 TNG модела: Corsa, Астра, Zafira Тоурер, Insignia, Meriva, Mokka и Адам.

Опел Corsa 1.2 LPG са 5 врата и пакетом Selection на тржишту Србије кошта 10.730 евра. Аутомобил је погоњен мотором од 85 кс (63 kW) и петостепеним мануелним мjењачем.

Пакет опеме укључује и клима уређај, CD30 радио/CD плејер, аудио команде на волану, електричне подизаче предњих стакала, даљинско централно закључавање, темпомат...

Понуда возила са фабричким TNG уређајем укључује и Опел Мериву Active 1.4. Овај модел има бензински мотор са 120 кс (88 kW) који је прилагођен да као гориво користи и TNG, а снага се преноси на точкове такође помоћу петобрзинског мануелног мотора.

Active ниво опреме подразумева Ewox пакет, плус аутоматску климу, ауто-аларм, пакет Sight and Light, наслон за руке напред, 16 инчне алу фелне, електроподизаче прозора напред и позади, темпомат, предња свијетла за маглу, затамњена задња стакла, кожни волан са радио контролама, путни рачунар, а цијена овог модела износи 14.160 евра.

Трећи TNG модел који се издваја из понуде је Опел Астра са 5 врата и пакетом Active. Испод хаубе је 1.4 литарски мотор са 140 кс (103 kW) који је повезан са шестостепеним мануелним мјењачем.

Пакет између исталог садржи 17 инчне алу фелне, предња свијетла за маглу, аутоматски клима уређај, путни рачунар, кожни волан, темпомат, електроподизаче предњих и задњих стакала.

Поред тога у опрему су укљућени и електропреклопиви гријани ретровизори, затамљена стакла, USB прикључак, Радио CD 400 MP3 плејер са граfiчким инфо екраном, аудио команде на волану, активни наслони за главу напред, завjесасти ваздушни јастуци. Цијена овако опремљене Астре је 16.400 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана