Koenigsegg и Rimac се удружили у развоју новог електричног хипераутомобила

ГС
Foto: Агенције

Као гром из ведра неба појавила се вијест да ће Koenigsegg и Rimac Аутомобили заједничким снагама произвести електрични хипераутомобил.

Koenigsegg је произвођач који је већ најавио два мегааутомобила, моделе Gemera и Jesko, а сада је потврђено да ради на потпуно новом хипераутомобилу. Први човјек компаније Christian von Koenigsegg је раније казао да не жели произвести електрични аутомобил, но чини се да се његово мишљење промијенило јер се Koenigsegg удружио с компанијом Rimac у развоју новог електричног аутомобила.

Фотографија још увијек неименованог електричног хипераутомобила познатог под развојним именом "Project Spöke", али би могао бити повезан с тизером објављеним у јануару ове године. Project Spöke долази, а његово кодно име потиче од шведске ријечи која значи "дух".

Важно је напоменути да ће упркос сарадњи с компанијом Rimac шведски произвођач ипак имплементирати своје електричне моторе.

Много више информација о аутомобилу очекује се до априла наредне године, а потенцијални повјерљиви купци већ су добили тизер, преноси Klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана