Ko je nајбржи у трци на 400 метара?

Агенције
Ko je nајбржи у трци на 400 метара?

Мотор Тренд је окупио дванаест спортских модела за 2013. годину који су доступни на америчком тржишту, како би утврдио који од њих најбоље убрзава на правцу дужине четврт миље (око 402 м).

Иако недостају нека звучна имена попут Ferrarija или lamborghinija, избор аутомобила је респектабилан и вjероватно ће се наћи за сваког по нешто - од четвороцилиндраша па до модела са V12 мотором, од хечбека са предњим погоном, преко расних тркача са погоном на задње точкове до аутомобила код којих се снага преноси на обије осовине.

Као што су неки од вас вероватно и претпоставили, побједу је однео Nissan GT-R Track Edition, који је стазу прешао за тачно 11 секунди, достигавши на циљној линији брзину од 201,3 km/h. Само једну десетинку иза њега кроз циљ је прошао Mercedes SLS A<G Black Series пројуривши брзином од 208,9 km/h, док је трећи био Ауди R8 V10 Plus са три десетинке заостатка и излазном брзином од 202,5 km/h.

Распоред осталих учесника могили сте да видите на снимку, а можда је мало негативно изненађење приредио Aston Martin Vanqush опремљен V12 мотором, који је кроз циљ прошао тек као десети, иако је скупљи и престижнији од многих модела који су се нашли испред њега.

Који вас је модел разочарао својим резултатом, а који је по вама пласиран изнад очекивања? Који бисте аутомобил ви волели да видите у овој трци, а да није међу дванаест одабраних и да ли сматрате да би он угрозио побjедника, Nissan GT-Р?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана