Ко је бржи - Ауди S3 из 2013. или Ауди Quattro из 1983?

Aгенције
Ко је бржи - Ауди S3 из 2013. или Ауди Quattro из 1983?

Ауди је на стази релија Сан Ремо уприличио дуел своја два спортска модела која дијели 30 година. Да ли ће савремена технологија Аудија S3 бити довољна да се савлада легендарни Quattro из 1983. године?

Ауди Quattro је аутомобил на кога је њемачки произвођач посебно поносан и послије три деценије од његове премијере. Међутим, од старе славе се не живи.

Ауди не би био ту гдје је данас, да у међувремену није развио савршенији и бржи аутомобил сличне снаге, који је у стању да надмаши технологију стару 30 година.

Да ли је заиста тако и ко је побједио у овом по снази изједначеном дуелу погледајте у слиједећем видеу. За управљачем Аудија Спорт Quattro налази се Стиг Бломквист који је у том моделу био свјетски првак у релију, док Ауди S3 вози Херман Милер:

Иако је Ауди Спорт Quattro са 306 кс (225 kW) снажнији од новог Аудија S3 који располаже са 300 кс (221 kW), било је нереално очекивати да ће стари Quattro надмашити знатно савременији аутомобил. Чак и да је био у стању да то уради, Ауди не би желио да угрози репутацију и продају модела S3, ма колико да је Quattro поштован и легендаран.

Што се тиче љубитеља Аудија Quattro, њима преостаје да се надају да ће њемачка компанија након бројних најава из претходних година ипак представити његовог достојног насњедника. Најновији аутомобил који је поново пробудио наду фанова јесте Аudi Sport Спорт Quattro Concept приказан на франкфуртском ауто-салону у септембру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана