Ко ће бити нови ривал Голфу у Европи?

Глас Српске
Ко ће бити нови ривал Голфу у Европи?

Када је ријеч о хечбек моделима ниже средње класе, европским тржиштем влада Голф. Најближи конкуренти, Focus и Астра, далеко су иза а чини се да јапански модели немају никакву шансу. Упркос томе, Nissan је одлучио да европским купцима у овом сегменту понуди алтернативу - модел Пулсар.

Јапанска компанија представиће свој нови модел 20. маја, а аутомобил у продајне салоне стиже у јесен 2014. Име Пулсар до сада је коришћено за Nissanов модел из CЦ сегмента на аустралијском тржишту.

Нови Nissanов хечбек са 5 врата настао је у британском развојном центру овог произвођача, а као што је најављено производиће се у Барселони.

Компанија је раније саопштила да ће тржишту понудити велики број опција, када је ријеч о моторима, чиме ће Пулсар конкурисати Голфу у распону од BlueMotion до GTI верзије.

 

Иако Nissan још увијек држи у тајности дизајн модела Пулсар, очекује се да ће овај аутомобил преузети стилске елементе од концепта Invitation из 2012.

Као што се може видети на фотографији предњег дијела аутомобила, маска хладњака има карактеристичан "V" детаљ, у складу са најновијим корпоративним дизајном, а дневна ЛЕД светла обилкована су попут оних на новом Nissanу X-Тrail.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана