Класични Porsche 911 скрива електричну тајну

GS
Foto: Printscreen

Британска компанија Electrogenics је представила своју верзију електрифицираног Porschea 911 и тако се придружила низу других компанија које нуде слична рјешења еколошки освијештеним љубитељима класичних аутомобила.

Међутим, Electrogenics се разликује од других по томе што нуди "plug and play" погон који је у потпуности реверзибилан, што значи да власници могу поново уградити фабрички 6-цилиндрични мотор ако то пожеле.

Аутомобил на фотографијама је први који има Е62 пакет конверзије. Мотор од 160 kW с воденим хлађењем развија 215 КС и 312 Нм обртног момента, а ова снага се преноси на стражње точкове путем једностепеног мјењача. За убрзање од 0 до 100 км/х потребно је мање од 5 секунди.

Они који желе боље перформансе могу одабрати пакет Е62, гд‌је 240 kW мотор испоручује 320 КС и додатних 109 Нм обртног момента, што позитивно утјече на убрзање тако да аутомобил до "стотке" стиже за око 4 секунде.

Електрични аутомобили имају сјајно убрзање, али моментум брзо нестаје на врхунцу. Међутим, у Елецтрогеницсу тврде да њихов 911 нема тај проблем, него да има "неумољиво, немилосрдно убрзање" чак и након што достигне брзину од 160 км/х, преноси Кликс.ба

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана