Класични Лeнд Ровер Дефендер добио Теслин електрични погон

ГС
Foto: Принтскрин

Компанија E.C.D. Automotive Design с Флориде је позната по својим модификацијама класичног Ланд Ровер Дефендера, а сада је ту и електрични.

Аутомотиве Десигн је досад имао различите верзије Дефендера те је правио сјајне комбинације "олд скул теренца", модерних карактеристика и В8 мотора. Овог пута нема В8 мотора испод хаубе, јер је Дефендер добио електрични погон. Заправо, ријеч је о два Дефендера с истим погоном, који су умјесто СУС мотора, резервоара и издувног система добили један Теслин електрични мотор који развија 450 КС и 100 киловат сати батерију. Ипак, та снага се и даље преноси на сва четири точка, јер ипак, ријеч је о Дефендеру, а оба примјерка имају зрачни овјес те БФ Гоодрицх гуме за све терене.

Теренац од 0 до 100 км/х убрзава за нешто више од 5 секунди, но нешто умјеренија вожња омогућава домет од 354 километра.

Project Britton има стандардне кочнице и осовине те је лакиран у Cool Khaki  сиву боју која подсјећа на плаву. У унутрашњости су црна и беж кожа и тканина, као и дрвени детаљи, посебно у протљажнику и на стражњем сједишту.

Project Morpheus је више робусан, долази с унапријеђеним осовинама и диференцијалом с ограниченим проклизавањем. Дрвених детаља у овом случају нема, но и даље је ту квалитетна кожа и сјајно озвучење као и довољно мјеста за шест путника. Кровни носачи, заштита хладњака и екстерна свјетла су такође дио теренца, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана