Кјурос - кинески аутомобил свjетске ФОТО

Агенције
Кјурос - кинески аутомобил свjетске ФОТО

Кина већ одавно тражи аутомобил у сопственој режији, који би задовољио потребе младих и богатих Кинеза, који желе добити аутомобил свјеске класе. Додатне жеље односиле су се на то да сем елеганце аутомобил добије и спортске перформансе и карактер. Судећи према овим фотографијама, жеље новопечених богаташа се полако остварују.

Наиме, млади дизајнер из Ковентрија Џејми Барет добио је ту част да ауторски потпише један такав аутомобил, који би истовремено био атрактиван и за возаче са Старог континента.

Према замисли овог дизајнера, такав аутомобил израдиће кинески произвођач "Кјурос аутомотив", а сам модел ће носити име компаније која ће се сасвим сигурно поносити својим аутомобилом, који ће представљати мешавину европског и кинеског стила.

 Међутим, код "Кјуроса" не ради се о класичном миксу естетских елемената, већ и о стилском уздизању на један виши ниво. Начин на који "Кјурос" изгледа сасвим сигурно допринијеће да се име овог модела и компаније прочује широм свијета. Сам аутор изјавио је да се код "Кјуроса" ради о испреплетаности кинеске архитектуре и авио дизајна и технологије.  

"Кјурос" дјелује динамично и визуелни утисак који оставља у очима посматрача прилично је јак, а прилику да се сами увере у то имаће посјетиоци Салона аутомобила у Женеви, гдје ће "Кјурос" имати премијеру. "Кјурос" на огромној предњој маски поносно носи стилизовано слово "Q", као симбол произвођача, који је најавио да би "Кјурос" могао ући у серијску производњу око 2020. године.  

Планирано је да "Кјурос" користи хибридни погон, састављен од 1,3-литарског троцилиндарског конвенционалног агрегата и електро мотора, укупне снаге 238 коња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана