Кинези представили Luxeed R7, први СУВ купе развијен уз помоћ Хјуавеија

Г.С.
Кинези представили Luxeed R7, први СУВ купе развијен уз помоћ Хјуавеија

Понуда возила у Кини, која су настала на основу Хјуавеијеве подршке, ускоро ће бити проширена новим купе СУВ-ом, који ће бити доступан с електричним погоном, као и погоном који укључује продужавање домета.

Ријеч је о моделу Luxeed R7, који су заједнички развили Хjуавеи и Шери, а који се придружио механички блиском S7 седану са својим елегантним СУВ обликом и пространијом унутрашњошћу.

Прве фотографије Luxeedа R7 објавио је на кинеској друштвеној мрежи Веибо шеф Хуавеијевог Смарт Кар Солушонс програма Ју Ченгдонг, који је рекао да ознака R7 потиче из свијета револуције. Он тврди да ће нови модел надмашити ривале које производе добро познати премиум произвођачи аутомобила.

Дизајн екстеријера је усклађен с дизајнерским језиком претходних модела брендова Aito, Luxeed и Stelato. Облик ЛЕД свјетлосних јединица и површина каросерије дијеле се с lS7 седаном, иако се ради о вишој каросерији. Исто важи и за АДАС сензоре, укључујући ЛиДАР на крову, који су повезани с Хуавеијевим Wiankun АДС 3.0 аутоматизованим системом вожње.

Luxeed тек треба показати унутрашњост модела R7, но ранији шпијунски снимци из Кине сугеришу да ће дијелити исти дизајн и технологију са S7 седаном, који има 15,6-инчни екран с Хуавеијевим ХармониОС системом. Што се тиче доступног простора за путнике и пртљаг, Ченгдонг је обећао да ће RS7 „надмашити очекивања“.

Иако званичне информације нису објављене, познато је да је R7 дуг 4.950 мм с међуосовинским растојањем од 2.950 мм. Отисак точкова је сличан оном који имају цоупе СУВ модели с моторима с унутрашњим сагоријевањем као што су BMW X6 и Мерцедес-Бенз ГЛЕ Coupe, тако да је позициониран између Теслиног Модела Y и Модела X.

Кар Њуз Чајна пише да ће БЕВ и ЕРЕВ верзије модела Luxeed R7 користити 800В архитектуру и високонапонске батерије од силициј карбида. Судећи према седану, цоупе СУВ ће бити доступан с једним електричним мотором, који ће развијати 292 КС или с два електрична мотора с укупних 496 КС. Аутохоме наводи да ће максимални домет износи 855 километара.

Продаја у Кини почиње у трећем кварталу године, а цијене ће се вјероватно кретати између 41.500 и 55.200 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана