Кинези хоће на америчко тржиште аутомобила

Агенције
Кинези хоће на америчко тржиште аутомобила

Док амерички произвођачи продају милионе аутомобила у Кини, кинеске ауто-компаније још увијек не успијевају да се изборе за свој дио колача на аутомобилском тржишту Сједињених Држава. Једини кинески произођач аутомобила који се појавио на међународном ауто-салону у Детроиту наговјештава да би возила из ове земља могла ускоро да се нађу на америчким путевима.

Међу бројним новим моделима великих свјетских произвођача који су изложени на детроитском сајму аутомобила, нашао се и један кинески аутомобил.

Компанија Guangzhou Automotive Group (GAC) одабрала је највећу америчку аутомобилску смотру за свjетску премијеру свог новог модела - GS4 Trumachi.

Ријеч је о компактном СУВ возилу које ће на кинеском тржишту почети да се продаје у прољеће 2015. у верзијама са 1.3 и 1.5 литарским турбо-бензинским моторима.

Иако је кинески GAC партнер групације FIAT- Chrysler, за сада нема званичних најава да би нови модел могао да се нађе и у продајним салонима у Сједињеним Државама.

Ипак, наступ кинеске компаније у Детроиту открива амбиције произвођача да своје пословање прошири и на Сjеверну Америку.

До сада је највећа препрека за пласман кинеских аутомобила у САД била неиспуњавање строгих безбjедносних стандарда које ова земља прописује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана