Кинези хибрид за трку имају

Aгенције
Кинези хибрид за трку имају

Кинези се на разне начине довијају не би ли што прије смањили заостатак за актуелном свјетском ауто-индустријом који је настао током деценија политичке и привредне изолације. Како би овладали савременом технологијом, њихове компаније купују познате свјетске ауто-брендове, праве заједничка предузећа са етаблираним европским, америчким и јапанским произвођачима и ангажују доказане свјетске стручњаке из аутомобилске индустрије.


Иако се ван кинсеких граница мало зна о аутомобилима који се израђују и продају искључиво на домаћем тржишту, Кинези производе велики број модела из свих аутомобилских сегмената, па и електричне и моделе са хибридним погоном.

Један је од таквих аутомобила је BYD Qin Hybrid. Мада изгледа као типичан кинески седан средње класе, овај модел у себи крије погонски систем који је у стању да произведе чак 300 кс. Ако је вjеровати Кинезима, BYD Qin бржи је од многих познатих аутомобила са спортским претензијама, сличне, али и мање снаге.

Како би купце увjерио у то, произвођач уприличио је сумњиву "драг" трку свог хибридног модела са још 8 аутомобила спортских карактеристика:

Резултат трке, у којој је BYD Qin однио победу над свим другим учесницима, може да изгледа као јефтина реклама. Ипак, ако се упореде карактеристике мотора и перформансе аутомобила, види се да се само пар модела, попут Mitsubishiја Lancer Evolution, Volkswagen CC или Nissan 350Z, могу мерити по снази са кинеским хибридом.

BYD Qin је опремљен погонским системом који се састоји из 1.5 литарског турбо-бензинца и два електромотора. Три мотора у комбинацији испоручују 303 кс (223 kW) и максимални обртни момент који износи 440 Нм.

Према фабричким подацима, аутомобил је у стању да пређе 50 км ако за погон користи само електромоторе. Убрзање од 0 до 100 km/h износи око 6 секунди, а максимална брзина ограничена је на 185 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана