Кинески Qoros се не шали - у плану још два модела

Aгенције
Кинески Qoros се не шали - у плану још два модела

Први произвођач аутомобила из Кине чији је модел освојио пет звjездица на EurpNCAP тесту најавио је развој нових возила. Захваљујући својој флексибилној механичкој платформи, Qoros планира производњу лимузине из више средње класе и crossover возила са седам сjедишта.

У Qorosу су тренутно заокупљени реализацијом прве фазе продора на аутомобилско тржиште Европе. Модел 3 Седанпостигао је изванредне резултате на тестовима безбjедности и тако савладао још једну важну препреку на путу до европских купаца. Планирано је да му се у 2014, у интервалима од по шест мjесеци, придруже и друга два модела из породице компактних возила, Qoros 3 Cross Hybrid и Qoros 3 Estate.

Међутим, Кинези не намjеравају да се на томе зауставе. Главни човjек задужен за дизајн, Нијемац Герт Хилдебранд, најављује нове аутомобиле који ће бити засновани на прилагодјивој платформи коју користе и компактни модели.

Хилдебранд објашњава да је платформа довољно флексибилна да се међуосовинско растојање које на моделу 3 Седан износи 2.690 мм може скратити до 50 мм и продужити за 130 мм.

Осим тога, могуће је смањити и препусте каросерије преко точкова за 70 мм, али и повећати их за 230 мм. Висина модела који су базирани на овој платформи такође може да варира и до 200 мм.

У Qorosу сликовито објашњавају да ће на тај начин гама њихових аутомобила покрити сегменте од Volkswagena Голф до BMW-а Серије 5. За два нова модела већ постоје и нацрти, а реч је о лимузини из више средње класе и crossover моделу са три реда седишта који у себи комбинује карактеристике MPV и СУВ возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана