Кинески аутомобил најбезбhеднији у 2013. по EuroNCAP-у

Taнјуг
Кинески аутомобил најбезбhеднији у 2013. по EuroNCAP-у

Модел "3 Sedan" кинеско-израелске компаније Qoros најбоље је возило у 2013. години према критеријумима EuroNCAP тестова за безбjедност, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Qoros 3 Sedan остварио је најбољи резултат, максималних пет звjездица, у свим сегментима оцијењивања. Током 2013. године укупно су тестирана 33 возила, а критеријуми су били: заштита одраслих путника, дјеце, пјешака и безбједносна опрема коју та возила имају.

Најбољи у својим категоријама на EuroNCAP тестирању били су: Renault ZОЕ, у класи супермини, Qoros 3 Sedan, у класи мали породични аутомобил, Lexus IS 300h, у класи велики породични ауто, Kia Carens и Ford Tourneo Connect, у класи мало вишенаменско возило, Jeep Cherokee, у класи мало теренско возило са погоном на сва четири точка и Masareti Ghibli, класа луксузних лимузина.

EuroNCAP је у 2013. унапредио систем оцијењивања заштите дјеце у возилу у складу са најновијим усаглашеним стандардима безбједности. Истовремено, ова организација је као један од сегмената оцијењивања почела да тестира и интелигентне системе за регулисање брзине кретања возила, који нису обавезна опрема.

"Поред постојећих тестова, у 2014. представљаћемо и резултате тестова система за избегавање судара, као што су аутономно кочење и систем који помаже да возило остане у истој траци и упозорава возача приликом преласку у другу", каже генерални секретар организације EuroNCAP Мишел ван Ратинген. Он је изразио наду да ће нове технологије унапредити ниво безбједности свих учесника у саобраћају широм Европе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана