Каква је судбина луксузних возила са насуканог брода?

Агенције
Каква је судбина луксузних возила са насуканог брода?

Теретни брод Höegh Osaka, који је почетком године остао насукан под углом од 45 степени, послије двадесетак дана довучен је до британске обале ради истовара и процјене штете око 1.400 нових луксузних аутомобила који су се налазили на овом пловилу.

Британски медији раније су саопштили да већина возила на броду припада компанији Jaguar-Land Rover (око 1.200 примерака), док су остатак терета чинили аутомобили марке MINI, као и мањи број Porscheа и понеки BMW и Rolls-Royre.

Укупна вриједност возила која су се налазила на броду процјењена је на 80 милиона евра.

Пошто је посада брода спасена, остала је непознаница шта се догодило са скупоцјеним аутомобилима. Иако су возила била причвршћена, сумњало се да су могла да остану на свом мјесту послије нагињања брода под толиком углом.

На снимцима који су начињени приликом истовара, види се да је већина аутомобила у возном стању, али су на многима од њих видљива оштећења, док су неки морали бити искрцани помоћу виљушкара.

За сада није познато каква ће бити судбина ових возила, а BBC је у BMW групи сазнао да ће сви аутомобили који су се налазили на броду бити детаљно прегледани како би се процjенио степен оштећења на сваком од њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана