Како је радити за Ферари!?

Агенције
Како је радити за Ферари!?

Мислите да је привилегија радити у једној великој компанији као што је "Ферари"? У потпуности сте у праву. Не само што радници свјетски познатог произвођача спортских аутомобила имају прилику да готово свакодневно учествују у производњи једних од најпожељнијих аутомобила на свијету, већ се њихове плате тешко могу мјерити са остатком Европског континента, посебно његовог источног и јужног дијела.

У времену кризе, када произвођачи који су своју пословну стратегију базирали на моделима средње и ниже класе трпе велике губитке, који пријете да угрозе њихово стабилно пословање, дотле произвођачи луксузних аутомобила размишљају о сасвим другим стварима.  

Као резултат доброг пословања, компанија из Маранела одлучила је прије извјесног времена да својим радницима подјели значајна финансијска средства у виду три мјесечне плате и додатних бонуса.  

Ову лијепу вијест за све запослене у "Ферарију" најавио је извршни директор Лука ди Монтецемоло током Салона аутомобила у Женеви. Он је том приликом објаснио да се ради о награди за добро финансијско пословање у периоду 2010-2012. године. То значи да је сваки од 3.000 запослених примио додатак у износу од три плате.  

Сигурно се питате колико је то новца? Ако узмемо у обзир да је минимална зарада у "Ферарију" 1.500 евра, јасно је да они са "минималцем" добијају 4.500 евра, што уз бонус за одличне резултате у прошлој години од 4.000 евра значи да ће сваки радник добити по минимум 8.500 евра!  

У писму које је Ди Монтецемоло упутио радницима, сем захвалности на уложеном труду и обавјештења о награди, стоји и обећање да ће се слични бонуси исплаћивати и 2016. године, када се буду сумирали резултати у периоду 2013-2015. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана