Како изгледа нова Путинова лимузина VIDEO

Агенције

Као што се и очекивало, нова Путинова предсједничка лимузина први пут је јавно приказана на дан полагања заклетве новог-старог предсједника Русије.

Након неколико година најава и више фотографија различитих прототипова, коначна верзија нове Путинове предсједничке лимузине произведене у Русији угледала је свјетлост дана.


Аутомобил којим се руски предсједник одвезао на полагање заклетве, настао је управо на иницијативу Владимира Путина који је предложио да се на руском тржишту појави линија домаћих, луксузних лимузина, МПВ модела и теренаца под обједињеним називом Кортеж.

Идеја је да предсједник има своје посебно возило, али да се упоредо са њим развије линија за остале високе државне функционере, укључују специјализована возила, минивенове и СУВ аутомобиле. Дио производње ових возила био би доступан на слободном тржишту.

Коначна верзија Кортеж лимузине коју смо видјели на инаугурацији споља изгледа као комбинација Мерцедеса С класе и модела Ролс-Ројс Фантом.

Према незваничним информацијама, за погон је употребљен турбопуњени В12 са 850 кс, који је развијен уз помоћ немачког Порсшеа, а аутоматски деветобрзински мијењач наводно је руске производње.

Што се тиче осталих возила из програма Кортеж, у плану су миниван, СУВ и једна мања лимузина, а сваки од ових луксузних модела израђиваће се у серијама од по 5.000 јединица.

 Погледајте видео (нова лимузина појављује се послије 10 минута и 30 секунди од почетка снимка):

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана