Како изгледа најбржа продукцијска Лада

Агенције
Како изгледа најбржа продукцијска Лада

Руски произвођач објавио је фотографије и техничке детаље најбрже серијске Ладе - модела Калина НФР.

Ладе до сада баш и нису биле чувене по брзини и снажним моторима, али би слика коју јавност има о возилима ове руске марке могла да се промени након лансирања Калине НФР.


Окарактерисан од стране произвођача као "најбржа продукцијска Лада", овај модел испод хаубе крије атмосферски 1.6 литарски бензински мотор са 136 кс (100 kW). Погонска јединица упарена је са модернизованим петобрзинским мануелним мjењачем, тако да аутомобил од 0 до 100 km/h убрзава за 9,2 с, прије него што достигне максималних 203 km/h.

Калина НФР има спортски подешено огибљење и спортски управљачки систем, а уграђене су и веће, снажније кочнице у поређењу са стандардним моделом.

Безбједносни системи асистеницје укључују АБС са ЕБД функцијом, а на располагању су и мануелни клима уређај, гријана спортска сједишта, грејани спољни ретровизори, паркинг сензори, аутоматско укључивање брисача и фарова, фабрички аудио систем са 4 звучника и седмоинчним екраном...

Аутомобил је опремљен и алу фелнама, док спортском изгледу додатно доприносе аеродинамички елементи на предњем бранику, праговима врата, као и кровни спојлер и задњи дифузор.

Међутим, купци који буду заинтересовани за овај модел мораће да се стрпе, с обзиром да ће прве године бити произведено свега 50 примјерака, који ће углавном бити понуђени ауто-мото тимовима по цијени у противвредности од 12.139 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана