Како изгледа када пукне гума при брзини од 113 km/h

Агенције
Како изгледа када пукне гума при брзини од 113 km/h

Пуцање аутомобилске гуме током вожње аутопутем једна је од најопаснијих ситуација у којој возач може да се нађе. Због релативно велике брзине кретања аутомобила долази до губитка контроле над управљачем, па такви инциденти често имају трагичан епилог.

Возач из Лос Анђелеса, на чијем аутомобилу је пукла једна од гума при брзини од 113 km/h (70 миља на сата), избjегао је несрећу пуком случајношћу.

Иако се након пуцања гуме његов аутомобил окренуо за 180 степени и зауставио насред аутопута, возачи који су возили иза њега успjели су да закоче на вријеме, а у тренутку окретања у суседним тракама није било аутомобила.

Видео снимак овог инцидента забиљежила је камера инсталирана на командној табли аутомобила (тренутак пуцања гуме догодио се након 1 мин и 50 с):

Стручњаци саветују возачима да не покушавају нагло да коче у случају да им у вожњи на аутопуту пукне гума. Умјесто тога треба да држе волан чврсто са обије руке, да склоне ногу са папучице гаса и да покушају да задрже контролу над управљачем.

Када аутомобил успори толико да његово кретање може потпуно да се контролише, треба опрезно скренути у зауставну траку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана