Како изгледа кад се изгуби контрола над 430 коња

Агенције
Како изгледа кад се изгуби контрола над 430 коња

BMW аутомобили који носе "М" ознаку сан су многих младих заљубљеника у моћне спортске моделе, али није свако у стању да контролише снагу која се крије испод хаубе ових аутомобила.

Најновији међу њима, BMW М4 тек се недавно појавио на путевима у Европи а један примjерак већ је на путу ка отпаду аутомобила.

Први медијски забиљежен удес овог модела догодио се на улицама Минхена и на срећу прошао је без људских жртава и теже повређених.

Како преноси немачки сајт tz.de, двадесетогодишњи возач изгубио је у једној кривини контролу над возилом због превелике брзине, ударио у саобраћајни знак и улетио у оближњи парк гдје су га коначно зауставила два стабла дрвета.

Иако је од силине удара предњи дио BMW-а готово потпуно уништен, младић је задобио само лакше повреде и превезен је у болницу.

Полиција је процијенила да је на аутомобилу начињена тотална штета од око 90.000 евра.

BMW М4 опремљен је 3.0 литарским, шестоцилиндричним TwinPower Turbo мотором који испоручује максималних 431 кс (317 kW) и највећи обртни момент од 550 Нм. У верзији са седмобрзинским аутоматским М DCT мијењачем од 0 до 100 км/х убрзава за 4,1 с.

Овакве перформансе превелики су залогај за огромну већину возача, поготово за оне неискусније са већим адреналинским набојем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана